vrijdag 5 augustus 2011

Maandag                   1 Augustus  2011
Dag 12
Sienna                      ®        Assisi

Afstand:                   145 km                  

Gem Snelheid:       24 km/h
Hoogtemeters:       1430 m
Gereden van:          8.22 tot 17.30





We vallen in herhaling: alweer een fantastisch parcours, alweer bakken in de zon, alweer fenomenale bevoorradingen. De wegen in Umbrië bleken wel vreselijk slecht, zo mogelijk nog erger dan de Vlaamse steenwegen. Benny verdedigde vandaag de Belgische kleuren. Daniel had de bonenweddenschap gewonnen, vond blijkbaar een rue Jean Jaures (in Italië? Is hier corruptie in het spel?) en mocht “uit de wind” enkele km op kop rijden. Het geel bolletje bleek vandaag verveld tot een rood bolletje (had hij zich vergeten in te smeren tegen de zon?). Ook Werner blijft hardnekkig vasthouden aan zijn spatbord. Tijdens de rit kregen we het gezelschap van een jonge Vlaamse renner op training: de knaap zal binnenkort waarschijnlijk het BK winnen, zeker als hij gevoed wordt door onze traiteur Jan.
Overal op de Italiaanse wegen blijkt tegenwoordig ene Andrea Tafi op te duiken.
Op de bevoorrading slaagden Ingrid en Mark er alweer in om ons te verrassen, dit keer met Zwanworstjes. En we “zwaenzen” niet. Ook rijstpap (met gouden lepeltjes) ontbrak niet.
Vlak voor we naar ons hotel binnenkomen konden we in koerstenue (klikklikklik met de koersschoentjes) de basiliek bezoeken waar Franciscus zijn kluizenaarsbestaan zou hebben gestart.
In het hotel mochten de fietsen in een pikdonkere kelder geplaatst worden (daar was het zwarte gat weer…).
’s Avonds konden we anderhalf uur in Assisi ronddolen. Spijtig genoeg werden de kerken net voor onze neus gesloten door onverbiddelijke nonnekes. Maar de sfeer en schoonheid van het middeleeuwse stadje maakten alles goed. Het missen van een gelato van een wereldkampioen ijsbereiding in het Toscaanse San Gemiano kon gecompenseerd worden door een gezonde gelato (met yoghurtijs) in Assisi.
Op de receptie voor het avondeten (jaja, we vergeten niet te drinken en te eten) deed Marcel ons even stil staan bij religie, de betekenis van Franciscus. Al kon niet iedereen recht blijven, nietwaar Yves. De vermoeidheid begint stilaan in de groep te sluiten. Wellicht komt dit doordat de nachten steeds korter worden (bij sommigen). De avonden daarentegen blijken steeds langer te worden (ook bij sommigen). De koortsblaasjes duiken her en der op (al kan een etherische olie hier wonderen doen). Rome nadert…

Geschreven door Nico en Dirk

Dirk & Nico







Geen opmerkingen:

Een reactie posten